Akkerbouw maatschappelijk goed gewaardeerd

Daarnaast blijkt dat consumenten zich weinig verbonden voelen met de agrifoodsector. De Agrofoodmonitor is uitgevoerd door het LEI.
Voedselveiligheid
De Agrofoodmonitor heeft ook onderzocht welke factoren een belangrijke invloed hebben op de waardering. Daarbij gaat het om de perceptie van de bijdrage van de sector aan economie en maatschappij (neutrale score), het vertrouwen in voedselveiligheid (licht positief), de mate waarin de sector als op recht wordt beoordeeld (licht positief) en om de heersende mening in de sociale omgeving (licht positief).
Conclusies
Volgens Paul Jansen, trekker van de uitvoeringslijn Maatschappelijke Waardering van de Topsector Agri&Food, wordt er de komende tijd in gesprek gegaan met de spelers in de sector om de conclusies te bespreken. ‘We willen dit thema hoog op de agenda zetten’, zegt hij.
Dialoog
Jansen: ‘Ook willen we initiatieven ondersteunen die er toe leiden dat burgers en consumenten zich meer verbonden gaan voelen bij onze sector, waar immers hun voedsel wordt geproduceerd. Onder andere door boeren en tuinders meer zichtbaar te maken, hen te helpen bij het in dialoog komen met burgers en door onderling ervaringen te delen.’
Lees ook de Agrofoodmonitor.