Vernieuwde online cursus Groenbemesters
Deltaplan Agrarisch Waterbeheer heeft samen met Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en de LTO Academie de cursus Groenbemesters ontwikkeld voor agrariërs die op een laagdrempelige manier meer te weten willen komen over groenbemesters. Na het succes van het eerste deel met meer dan 600 deelnemers heeft de online cursus nu nieuwe, verdiepende modules.
Naast de hoofdstukken over soorten groenbemesters, redenen om groenbemesters te telen en keuze voor een groenbemester, gaan de nieuwe hoofdstukken nog dieper in op het toepassen van groenbemesters op je bedrijf.
Praktische, herkenbare voorbeelden
Naast informatie, interactieve vragen en handige tips over groenbemesters, krijg je ook toegang tot verschillende casussen. Daarmee ervaar je hoe je groenbemesters kunt inzetten aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. In de fictieve casussen bepaal je aan de hand van bedrijfstype, grondsoort en het doel van de groenbemester welke groenbemester je het beste kan kiezen voor jouw perceel. Je kunt één casus kiezen die het beste past bij jouw eigen omstandigheden of met meerdere praktijkverhalen oefenen.
Melkveehouder Geertje vertelt: ‘Er zitten korte filmpjes in de online cursus met een duidelijke uitleg. De praktijkvoorbeelden zijn sprekend.’
Nieuwe modules
De nieuwe modules geven antwoord op vragen zoals:
- Met welke teeltomstandigheden moet je rekening houden bij groenbemesters in je bouwplan?
- Met welke groenbemester kan ik de doelen voor mijn perceel het beste halen?
- Hoe teel ik bepaalde groenbemesters?
- Op welke manieren kan ik een groenbemester beëindigen?
Door je aan te melden via de website van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer ontvang je gratis een unieke toegangscode die toegang geeft tot de digitale cursusomgeving. De hoofdstukken volg je waar je wilt, wanneer je wilt en zijn te volgen via mobiel, tablet of pc. De cursus is dus ook makkelijk tussendoor te doen als je weinig tijd hebt.
Na deze gratis cursus weet je hoe je de informatie over groenbemesters kunt gebruiken om een goede keuze te maken die past bij jouw bedrijf en bij het perceel.
Meer informatie
Meer over groenbemesters vind je in de kennisbank van Groen Kennisnet.
Meer informatie op de vakinformatiepagina voor de akkerbouwer.
Meer informatie op de vakinformatiepagina voor de vollegrondstuinder.
Meer informatie op de vakinformatiepagina voor de melkveehouder.
Tekst: Redactie Groen Kennisnet
Beeld: Angelique Nijssen via iStock