Vernieuwde Aardappeldemodag mét mechanisatie bijna klaar voor de start
De nadruk ligt – net als bij voorgaande edities – nog steeds op netwerken en een gezellig samenzijn. Dit jaar speelt kennisoverdracht ook een belangrijke rol, want na een extreem oogst, poot- en groeiseizoen is er veel te bespreken.
Programma
Naast het hoofdpodium zijn op het Proefbedrijf vijf kennisruimtes ingericht waar ruim dertig prominente sprekers aan het woord komen. Tijdens beknopte en aansprekende sessies worden bezoekers bijgepraat over actuele onderwerpen die alle disciplines binnen de aardappelteelt aanstippen. Van teelt tot techniek en van markt tot beleid. Daarnaast worden op het hoofdpodium twee seminars georganiseerd met een paneldiscussie. Deze hebben als onderwerpen: Aardappel ook in 2030 nog ca$h crop akkerbouw? en Weerbaar Telen.
Ook het Jonge Boeren Programma ontbreekt niet. Daarnaast organiseren Wageningen University & Research en Delphy een workshop gewasbescherming 2.0, IPM en ICM. Op het buitenterrein kunnen bezoekers de nodige mechanisatie bekijken en proefvelden met objecten over rassen, gewasbescherming en bemesting.
Vakbeurs
De Aardappeldemodag 2.0 biedt bezoekers naast een inhoudelijk programma een compacte en gecentraliseerde vakbeurs. Het beursterrein is geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Daarmee is er volgens de organisatie ruim voldoende tijd om met standhouders en collega’s in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en drankje. Netwerken blijft het speerpunt van de dag.
Aanmelden is niet noodzakelijk voor dit gratis evenement. Parkeren is gratis op het terrein van Proefbedrijf Westmaas.
Tekst: Bas Lageschaar
Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.
Beeld: Wageningen University & Research