John Deere richt zich op connectiviteit
Het doel van John Deere is een naadloze connectiviteit tussen machines, akkerbouwer, loonwerkers, dealers, werknemers en percelen. Een soort moderne militaire operatie waarin gevechtsvoertuigen, soldaten, slagveld en hoofdkwartier constant met elkaar in contact staan, informatie uitwisselen en opdrachten uitvoeren. John Deere noemt deze militaire benadering 'information enabled agriculture' voor akkerbouwers en loonwerkers ofwel landbouw gebaseerd op informatie.
Efficientere landbouw
Volgens het bedrijf moet de landbouwproductie efficiënter om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen. Het gebruik van ‘real-time’ machine- en veldgegevens en het verstrekken van een naadloze aansluiting tussen het kantoor van de boerderij en loonwerkers of medewerkers zorgt voor nieuwe mogelijkheden in de drie belangrijke gebieden: verbeterde inzetbaarheid van landbouwwerktuigen, hogere prestaties van de machines en lagere operationele kosten. Dit zorgt op zijn beurt weer voor betere opbrengsten, lagere kostprijs en betere marges op de prijzen.
Mobiele software
Vanuit het kantoor kan een akkerbouwer via ‘MyJohnDeere.com webportaal’ alle processen volgen en meteen praten of communiceren met zijn werknemers of loonwerker in het veld. De communicatieverbinding heeft John Deere JDlink genoemd. Straks kan iedere nieuwe trekker, veldspuit, maaidorser, of hakselaar uitgerust worden met mobiele software.
Near infrared
Via de JDlink kan de akkerbouwer in het kantoor bijvoorbeeld de spuitdruk, dosering en tankinhoud zien, maar ook observeren of de veldspuit binnen de vooraf gestelde perceelsafbakening blijft. Ook zal de boer door middel van Near Infrared (NIR) sensoren de bemesting en de oogstopbrengsten kunnen volgen. Daarnaast kunnen dealers de voertuigen volgen om problemen te signaleren, te analyseren en eventueel op afstand op te lossen. En met de Myjobs app, een taakbeheer app, worden alle werkzaamheden en planningen met loonwerkers en werknemers geregeld.
Volgens John Deere is dit nog maar het begin en kunnen straks via FarmSight nog veel meer zaken worden geïntegreerd, zodat de akkerbouwer als een ‘generaal’ vanuit zijn centraal ‘hoofdkwartier’ het bedrijf optimaal kan besturen.