Duitse suikerbieten bevatten tot 22,6% suiker

Qua suikergehalten gaat 2017 in Duitsland de boeken in als een top jaar. Dit stelt de LIZ (Landwirtschaftlichte Informationdienst Zückerrübe) op basis van de oogst tot nu toe. De gemiddelden variëren per fabriek/regio van 17,5 tot 19 procent. In Nederland bedraagt het gemiddelde suikergehalte van de tot nu toe geleverde bieten 16,8 procent. Een opmerkelijk verschil.
22,6% suiker
Een akkerbouwer uit de regio Könnern (tussen Leipzig en Maagdenburg) leverde suikerbieten met een suikerpercentage van 22,6 procent. Bij de bietenfabriek in Euskirchen (nabij Bonn) werden bieten aangeleverd met een suikergehalte van 21,6 procent. Ook op de locatie in Appeldorn, de suikerfabriek nabij de grens bij Gennep-Nijmegen waar voorheen ook bieten uit Noord-Limburg en Oost-Brabant werden verwerkt, werden bieten met een suikergehalte van 21,6 procent aangeleverd. In Jülich, waar andere jaren ook de Zuid-Limburgse bieten werden verwerkt, bevatte de hoogste leverantie 21 procent suiker.