Tweederde bietenoogst 2018 verwerkt, suikergehalte 18 procent

Het suikergehalte over de eerste 11 weken van de campagne 2018-2019 ligt gemiddeld op 17,3 procent. Het weekcijfer van week 11 (18 t/m 25 november) op 18 procent suiker. De top-3 in week 11 wordt gevormd door de regio’s Zuid-Limburg, Groningen (klei) en Zuid Midden-Brabant met ieder een suikerpercentage van 8,7 procent.
Als gevolg van de neerslaghoeveelheden is het tarrapercentage vanaf week 8 van 8,6 procent gestegen naar 9,4 procent in week 11. Het gemiddelde tarrapercentage ligt daarmee nu op 7,3 procent. De meeste tarra in week 11 was er in de regio’s Kop van Zuid-Holland met 11,8 procent en Wieringermeer 11,4 procent.
Op de meeste plekken worden er nu volop bieten gerooid. Het nog te rooien areaal lag in het begin van deze week op 18 procent. Dit betekent dat in een week tijd 12 procent van het totale areaal is gerooid. Als het rooiwerk in dit tempo deze week doorgaat, dan verwacht Suiker Unie dat er vanaf volgende week nog slechts zo'n 5 procent over is.
Suiker Unie verwacht dit jaar een eindopbrengst van gemiddeld 13,2 ton suiker per hectare, bij 76 ton wortelopbrengst en 17,4 procent suiker.