Syngenta investeert 1,8 miljard euro in gevolgen klimaatverandering
Syngenta investeert 1,8 miljard euro in bestand maken van de mondiale landbouw tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Daartoe heeft Syngenta enkele duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd:
- jaarlijks minimaal twee technologische doorbraken op dit vlak op de markt zetten;
- meehelpen aan het verminderen van de bijdrage van de landbouw aan klimaatverandering;
- meewerken aan een duurzaam mondiaal voedselsysteem.
Daarnaast gaat Syngenta haar eigen uitstoot van broeikasgassen vóór 2030 met minimaal 50 procent reduceren. Daarmee wil de onderneming aansluiten op het Klimaataccoord van Parijs.
Versnellen
Volgens Erik Fyrwald, Chief Executive Officer bij Syngenta, loopt de landbouw momenteel voorop bij de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken. Maar dat is niet voldoende. Fyrwald: „Syngenta gaat de ontwikkeling van innovaties versnellen om betere en steeds veiligere oplossingen te vinden gericht op het tegengaan van de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit.” Fyrwald onderstreept dat het zeker niet alleen bij mooie woorden blijft. „Syngenta gaat boeren echt stimuleren en helpen de klimaatverandering aan te pakken en de sectorale bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen in wereldwijd terug te dringen."
Besteding
De 1,8 miljard euro gaat Syngenta besteden aan programma's met duidelijk voordelen en/of technologieën die een stapsgewijze verandering van de agrarische duurzaamheid mogelijk zullen maken, zoals landgebruik, bodemgezondheid en geïntegreerd ongediertebestrijding.
Samenwerking
Door een meerjarige samenwerking met The Nature Conservancy ontwikkelt Syngenta strategieën om nieuwe innovaties en technologie te ontwikkelen en te testen die boeren ten goede kunnen komen en kunnen bijdragen aan positieve milieuresultaten. De samenwerking is gebaseerd op gezamenlijke inspanningen gericht op het wereldwijd bevorderen van de gezondheid van de bodem, hulpbronnenefficiëntie en bescherming van habitats in grote agrarische regio's.