
Akkerbouw Symposium: Korte ketens - direct contact met de klant

Maar hij zegt ook: ,,Mensen zijn oprecht blij met jouw product en dat zeggen ze dan ook regelmatig. Vooral dat levert heel veel voldoening op.'' Direct contact met de klant: is dat misschien ook iets voor mij? Dat is de kernvraag in de paneldiscussie tijdens het Akkerbouw Symposium.
Voor het panel heeft Akkerwijzer drie akkerbouwers benaderd die hun producten direct aan de eindverbruiker leveren. Zij vertellen (onder leiding van dagvoorzitter Jeen Akkerman) hoe zij het aangepakt hebben, wat de valkuilen zijn en ook wat het hen persoonlijk oplevert. Adriaan Veerman, akkerbouwer in Goudswaard (ZH) verwerkt samen met broer Pieter een flink deel van hun Agria's tot verse frites, die ze met bestelbusjes zelf naar hun afnemers brengen. Leon de Winter, akkerbouwer in Kwadendamme (ZD), verwerkt al zijn tarwe zelf en levert die in verschillende vormen rechtstreeks aan bakkerijen en molenaars in Nederland en België. Bram en Jenny Vader, akkerbouwers in Rutten (FL), verkopen hun tafelaardappelen direct aan de klant, vrijwel allemaal via boerderijwinkels. Hun eigen winkel bestaat al sinds 1953.
Bekijk hier het volledige programma van deze dag
Wilt u aanwezig zijn tijdens het Akkerbouw Symposium te Gorinchem? Meld u hier aan
Tekst: Agrio
Beeld: Agrio