Is een groenbemestermengsel wel of niet goed voor mijn bedrijf?
Langzamerhand komen de granen van het land. Tijd om weer een groenbemester in te zaaien. Dan komt automatisch de vraag: Wat is dan het beste voor de bodem, maar ook voor het bedrijf? Moet ik een groenbemestermengsel zaaien of is juist een enkelvoudige groenbemester beter?
In de praktijk zijn de meningen verdeeld. Als parasitaire aaltjes geen rol spelen dan bieden groenbemestermengsels veel voordelen. In onderstaande infographic worden de feiten over groenbemestermengsels uit het Handboek Groenbemesters weergegeven.
De groenbemestermengsels van DSV zaden zijn zorgvuldig samengesteld op basis van een aantal plantgroepen. Er is bij het mengsel rekening gehouden met het gewenste zaaitijdstip en het doel van de groenbemester Deze zijn te vinden onder de naam TerraLife® groenbemesters. Er is in deze mengsels rekening gehouden met de ontwikkeling van elke plant. Door uitgebreid onderzoek te koppelen aan ervaring in de praktijk worden mengsels samengesteld die passen in het bouwplan. Voor zowel de gangbare en de biologische landbouw zijn TerraLife® groenbemesters ontwikkeld. Meer informatie over groenbemestermengsels vind je in de TerraLife® groenbemestersbrochure.
Kies bewust
De volgende hoofdteelt en de huidige perceelssituatie zijn leidend bij de keuze van een groenbemester. Het Groenbemesterkompas is een keuzehulp die kan helpen. Deze is te vinden op de website van DSV-zaden.