Phytophthora aantasting in aardappelen stoppen
Fungicide PROXANIL® heeft een systemische en translaminaire werking tegen Phytophthora en is effectief door het gehele bovengrondse aardappelgewas. Het product bevat de actieve stoffen propamocarb 400 g/l + cymoxanil 50 g/l. Deze unieke combinatie heeft een drievoudige werking tegen Phytophthora:
1. Stopt myceliumgroei schimmel
2. Anti-sporulerend
3. Genezend kick back effect
Stopbespuiting PROXANIL plus partner fungicide
Bij aanwezigheid van een Phytophthora aantasting in een aardappelgewas kan een stopbespuiting met een korte interval worden uitgevoerd met minimaal twee keer PROXANIL plus een partner fungicide met een andere actieve stof.
Advies bij een zichtbare Phytophthora aantasting:
- PROXANIL 2 L/ha + NAUTILE® WG/VIDEO® WG 2 kg/ha (laatste seizoen) of
- PROXANIL 2 - 2,5 L/ha + Zorvec® Endavia* 0,4 L/ha of
- PROXANIL 2 - 2,5 L/ha + Ranman® Top** 0,5 L/ha
Gebruik de hoogste dosering PROXANIL 2,5 L/ha bij aanwezigheid van veel en groot ontwikkeld aardappelloof. De stopcombinatie PROXANIL + Ranman Top** wordt vooral toegepast vanaf begin augustus op het moment dat het gewas is ingezakt en het gewas door langere dauwnachten lang nat blijft.
Een te lang interval
Wanneer het interval tussen twee bespuitingen te lang is voor voldoende bescherming kan SACRON® WG worden toegevoegd. SACRON WG is en solo cymoxanil formulering. Het toevoegen van dit product geeft 1 - 2 dagen terugwerkende kracht aan een fungicide bespuiting tegen Phytophthora in aardappelen. Belangrijk is dat de juiste dosering cymoxanil toegepast wordt met SACRON WG, namelijk 0,265 kg/ha.
pH spuitvloeistof
De actieve stof cymoxanil is gevoelig voor versnelde afbraak bij een hoge pH waarde. Als het water dat gebruikt wordt een pH heeft van 7 of hoger voeg dan een pH verlagend product toe voordat PROXANIL of SACRON WG wordt toegevoegd. Ideaal is een pH tussen 5 en 6.
* Een merk van Corteva Agriscience
** Een merk van Belchim Crop Protection
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.