Consument moet nu ook de verse groenten van HAK hebben
De twee vers bereide groentenschotels zijn: ‘Gegrilde ratatouille van courgette, paprika, rode ui en Provençaalse kruiden’ en een schaal met ‘Geroosterde kerrie-bloemkool met gegrilde wortel’. De ovengroenten zijn makkelijk op te warmen en ook koud te eten, bijvoorbeeld als topping op een broodje. Beide schotels hebben Nutri-Score A.
Nicole Freid, Directeur Marketing & Innovatie bij HAK, licht de introductie in het kader van de vers-strategie van het bedrijf toe: „Onze missie is om zo veel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, op ieder moment van de dag. Met deze ovengroenten voegen we een nieuwe manier toe om groenten eten makkelijker en lekkerder te maken.”
Productie en verkoop
De nieuwe verse groentenschotels van HAK worden niet gemaakt in Giessen, maar op de volledig vernieuwde productielocatie in Den Bosch. Hier maakt HAK al enkele jaren verse groenteproducten voor het foodservice en out-of-homekanaal, zoals franchiseformules, tankstations en cateringbedrijven.
Vooralsnog zijn de koelverse groenten van HAK alleen te koop bij de online bezorgsupermarkt Picnic. Het is de bedoeling dat elke Nederlandse consument binnen afzienbare tijd op veel meer plekken verse groenten van HAK Fresh kan kopen.
Groene Keuken-principe
Alle groenten worden verwerkt onder het Groene Keuken-principe van HAK. Dat wil zeggen: zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en met 100 procent natuurlijke ingrediënten.