Webinars om praktijkvragen geïntegreerde gewasbeschermingsmiddelen te beantwoorden
Landbouw met minder chemie: hoe doe je er je voordeel mee?
Wat we in 2030 nog aan gewasbeschermingsmiddelen mogen en kunnen gebruiken is onduidelijk. Wel duidelijk is dat gewassen telen in ieder geval een stuk uitdagender wordt. Om hier op voorbereid te zijn wordt binnen het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' samen met telers en onderzoekers ervaring opgedaan met geïntegreerde gewasbescherming. De opgedane kennis uit verschillende sectoren delen we via deze reeks webinars. 'Zo kun je zelf ook aan de slag', zegt programmaleider Bert Jan Wulfse.
Woensdag webinaravond
Het praktijkprogramma houdt deze winter op woensdagavonden van 19.30 tot 20.30uur de webinars. Deze worden ingevuld door drie inhoudelijke deskundigen, waaronder altijd een teler. Er is natuurlijk volop gelegenheid voor het stellen van individuele vragen. Deelname is gratis.
Onkruidbeheersing zonder glyfosaat en andere onderwerpen
Woensdag 29 november delen de deskundigen hun ervaringen met het inzetten van 'natuur' binnen reguliere teelten. Een week later bespreken we onkruidbeheersing, met speciale aandacht voor groenbemesters en wortelonkruiden. Hoe voorkom je wortel-onkruiden en welke alternatieve bestrijdingen zijn effectief?
Aanmelden, ook als je niet kunt
Alle data en onderwerpen van de webinars vind je hier. Tijdens de webinars kun je via de chatfunctie vragen stellen, die zoveel mogelijk tijdens het webinar worden beantwoord. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt kort voor aanvang een mail met link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om een webinar te volgen? Meld je dan toch aan, want na afloop ontvang je een terugkijklink.
Over het praktijkprogramma
Het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk' is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en LTO Nederland en de sectoren. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen stappen naar weerbare teeltsystemen. In 13 pilots en expertteams wordt gewerkt aan het vullen van de gereedschapskist van telers met nieuw instrumentarium om hun gewassen op duurzame wijze gezond te houden en om plant- en teeltsystemen weerbaarder te maken.
Tekst: Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
Beeld: Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
Bron: Deltaplan Agrarisch Waterbeheer